Gondoskodj magadról és szeretteidről!

Betegeimmel és Vendégeinkkel beszélgetve jöttem rá, hogy írnom kell megint elengedhetetlen nyári teendőinkről!
A nap/napozás nem feltétlenül a barátunk, de az lehet  🙂
Ha betartunk PÁR ALAPSZABÁLYt, megakadályozhatjuk a negatív hatásokat (leégés, bőröregedés, pigmentfoltok, bőrdaganatok…)! Nehogy azt gondoljuk, hogy ezek feleslegesek! FONTOS MINDEGYIK! CSAK EGY BŐRÜNK VAN – BÁR KÉPES MEGÚJULNI…

-11:00 és 15:00 között egyáltalán ne menjünk közvetlen napra!
– Fényvédőt újítsuk meg két óránként
– Csecsemőknél teljeskörű védelem kell! (árnyék, ingecske, kalap)
– Fokozott kockázatot jelent: szeles idő, felhős ég, visszatükröző felületek
– Használjunk UV szűrős napszemüveget
– folyadékbevitel megemelése! – minél egyenletesebben elosztva, egy része legyen ásványvíz.

Válasszunk igazán jól védő fényvédő terméket, ami mitől is függ?

-mennyire fehér a bőrünk, mennyire égünk le könnyen (fototípus)

-bizonyos bőrbetegségeknél (akne, rozácea, pigmentfoltok) ne napozzunk, illetve speciális fényvédő a hétköznapokra is kell!

Igen, vannak teljesen speciális termékek, érdemes utána nézni! (arcra vagy testre, barnulást elősegítő, erecskés vagy pattanásos bőr, stb, stb)

NAGYON FONTOS!!! A biztonságosan napon tölthető maximális idő ennek ellenére lehet, hogy csak 15-20 perc! Kozmetikai kezelések után kerüljük a közvetlen napfényt 48 óráig és feltétlenül használjunk fényvédőt! (tisztító és tápláló kezelések után is) Szőrtelenítés után feltétlenül szükséges a napfény kerülése és + fényvédelem!

Mostanáig arról beszéltünk, hogy vigyázni kell a napfény káros hatásainak kivédésére. Rendben van. Viszont ha mindezeket megtesszük, akkor van egy kis probléma!… Méghozzá a bőrünkben NEM KÉPZŐDŐ D VITAMINnal. Nem tud termelődni, mert a fényvédelem mellett (ami kell!) sejtjeinkben KÉPTELENSÉG SZINTETIZÁLNI! Tehát (sokak megrökönyödésére…) teljesen természetes, hogy nyáron is szükségünk van, szinte folyamatosan D vitamin szedésére!!! Nem viccelek! Tényleg. A mennyiség lehet csak különbség a téli szükséglethez képest. Dr. Lieber Andrea