MI A CRANIOSACRALIS (KOPONYA-KERESZTCSONTI) TERÁPIA?
Ez a manuálterápiás módszer a központi idegrendszert és az ehhez kapcsolódó csontokat, csatlakozásokat érinti. Ez a rendszer magában foglalja az agyat és a gerincvelőt körül ölelő membránokat is, valamint az ebben áramló agyi-gerincvelői folyadékot. A központi idegrendszer minden szervünkkel összeköttetésben áll, és hatással van azok működésére. Az agyi-gerincvelői folyadék keringésének kitapintható ritmusa van (craniosacralis ritmus), így ez a szervezet harmadik ritmusát képezi a szív- és a légzésritmus mellett.
Finom helyreigazításokat végezve az említett rendszeren, apró és gyengéd mozdulatokkal korrigálva a koponyacsontok normáltól eltérő mozgását, elhárítva a szövetek szabad mozgásának, az agyi-gerincvelői folyadék szabad áramlásának akadályait, hatást gyakorolva a test egyéb részeire, szerveire is, a szervezet saját mozgását használva fejti ki hatását – így egy támogató jellegű terápiáról beszélünk.
Mindezzel mély nyugalmi állapot érhető el, jó közérzet és testi-lelki harmónia megtapasztalását teszi lehetővé.
MI A SER?
A Somatoemotional Release az életünk során elszenvedett lelki traumák oldásának módszere. A test szöveteiben elraktározódott érzelmi blokkok befolyásolják mindennapi életünket: ezzel a módszerrel ezek a blokkok oldhatók, megszabadíthatjuk a testet-lelket-szellemet a múltbeli traumák negatív érzelmi lenyomatától egy ún. terápiás képalkotás és párbeszéd segítségével.
KINEK SEGÍT?
Mindenkinek szükségleteinek megfelelően! Hatást gyakorol az összes szervrendszerünkre javítja az életminőséget, visszaadja az életerőt, jó közérzetet, segít betegségekből való felépülésnél, stressz kezelésben, immunrendszer kiegyensúlyozásában. „Jól vagyok! Nekem nem kell!”  Meg kell várnunk a panaszokat? Használjuk ilyenkor megelőzésre! A mindenkinél tapasztalható stressz, a traumaként megélt események, folyamatok lenyomatot hagynak bennünk, sokáig  ezeket a u.n. blokkokat kompenzálni tudjuk, nincs panaszunk. Tehát fizikai és érzelmi problémák is kezelhetők, megszűntethetők!
Mindenkinek (terhes, gyerek, idős) és minden krónikus ill. akut betegség esetén pozítív hatásra számithatunk.
ELLENJAVALLATOK
viszont vannak: koponyaűri nyomásfokozódás esetén ill. ahol a nyomás minimális változása problémát okozhat. Emiatt egészségügyi kérdőívet és beleegyező nyilatkozatot kell kitölteni!
HOGYAN ZAJLIK?
Apró, gyöngéd, alig érezhető mozdulatokkal korrigálva, a mozgás akadályainak elhárításával, folyadék mozgását felszabadítva, gócokat fellazítva. Az érintések jelként hatnak a test öngyógyító erejére, és regulációs mechanizmusuk azonnal reagál. A módszer megélése teljesen szubjektív. Teljesen egyéni érzéseket tapasztalhat: ellazult, nyugalom, béke, alvásszerű állapot. Lehetnek még: bizsergés, melegség érzés, de nem feltétlenül érez ilyesmit – csak egyszerűen a végén érzi magát jól!
Időtartama 45-50 perc, egyénre szabottan, a terápia intenzitásától, igénytől függően.
MIRE KELL KÜLÖN FIGYELNIE?
Aznap fogyasszon sok folyadékot előtte és utána is!, Kényelmes ruhában legyen, használja mosdót kezelés előtt. Érzéseit-tapasztalatait közölje, de figyelmét fordítsa befelé!
Fontos az egész kezelés alatt teljes kényelme: szóljon amennyiben fázik/melege van, kérhet párnát illetve bármikor megmozdulhat.
HÁNY ALKALOMRA VAN SZÜKSÉG?
Számuk előre nem meghatározott, általában 3-6 kezelés a legmegfelelőbb, bár sok esetben akár egyetlen kezelés is látványos eredményt hoz. Eleinte hetente, majd ritkábban, fenntartásképpen. A kezelések hatása összeadódik és utánuk is napról-napra tapasztalhatók a pozitiv változások.
MÁS TERÁPIÁKKAL HASZNÁLHATÓ?
A terápia önálló kezelési mód, de minden más terápiával kombinálható, különösen hasznos műtétek előtt felkészítésként, sugár/kemoterápia mellett, stb.
Íme egy hosszú felsorolás; azok közül néhány olyan BETEGSÉG, PROBLÉMA, amelyek esetén a craniosacralis terápia HATÉKONY LEHET:
* Fejfájás, migrén, álmatlanság, idegfájdalmak
* Krónikus nyak- és hátfájdalom, állandó fájdalom bárhol a testben
* Immunrendszer zavarai, autoimmun betegségek
* Asztma, krónikus hörghurut, krónikus arcüreggyulladás
* Tinnitus (fülzúgás) és egyéb középfülproblémák, fül-orr-gégészeti betegségek
* Lázas állapotok, fertőzések
* Krónikus fáradtság, kimerültség
* Stressz, feszültség, érzelmi nehézségek, depresszió, szenvedélybetegségek
* Hormonális problémák
* Cukorbetegség
* Bőrbetegségek, pl. ekcéma, psoriasis
* Szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, szédülés
* Motoros koordináció zavara
* Ortopédiai problémák, gerincbetegségek, csontritkulás
* Fogászati és állkapocs-ízületi problémák
* Baleseti agyi és gerincvelői sérülések
* Műtét utáni működési zavarok
* Emésztési zavarok, menstruációs problémák
* Terhesség alatti és azt követő problémák, pl. depresszió, adhaesio (letapadás)
* Szülési trauma
* Csecsemőkori zavarok: szopási nehézségek, alvásproblémák, kólika, pylorus stenosis (gyomorkapu-szűkület), kancsalság, stb.
* Gyermekkori zavarok, viselkedésproblémák, dühroham
* Tanulási nehézségek, dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, összpontosítás zavara
* Hiperaktivitás
* Autizmus, epilepszia, központi idegrendszeri sérülés (CP)
* Bármilyen krónikus betegség vagy legyengült állapot utóhatásai esetén

 

 

KOLLÉGANŐ FEJFÁJÁSÁNAK CSILLAPÍTÁSA
CRANIOSACRALIS TERÁPIÁVAL 

 

 

Craniosacralis terápia? Az meg mi? Minden!
Nem lehet elmondani, ki kell próbálnod! Lehet olvasni róla, de amíg nem tapasztaltad meg egy jó terapeuta keze által, addig fogalmad sincs mennyi mindenre képes a saját tested.
És utána már nem csak arra törekszik, hogy valahogy egyensúlyban tartson, hanem megkönnyebbül és jól tud működni. Olyan, mint egy óriási fellélegzés.
Tapasztalatból mondom, mert természetesen én is járok terápiára. Hiszen csak akkor tudsz adni, ha Te is rendben vagy. Segítsek megtapasztalni?

Szeretettel várlak:

Antoni Judit
(CST1, CST2, SER1, CCCTB1, CCTB2, SICS)

 

 

 

 

Vendégvélemény:

„ A craniosacralis terápia egy csoda ♥️ Az első pár percben már elvarázsolt, mindenkinek ajánlom! Antoni Judit istennő vagy!  Köszönöm, jövök még!!! Lenyűgöző a munkád! Krisztina Kapcsos”