KONZULTÁCIÓ / TANÁCSADÁS

Az emberi bőr a szervezet talán leginkább szem előtt lévő szerve. Bármilyen elváltozása azonnal feltűnik a környezet számára is: ez nem csak az úgynevezett bőrbetegségekre igaz, de minden szubjektív tünetre.

Ezek között sok olyan tünet van, mely nem a szó klasszikus értelmében betegség, de mégiscsak panasz. Mivel kifejezetten zavaró lehet, valamit tenni kellene a megszüntetésére…

Különösen nagy problémát jelent ha már hosszú ideje fennáll, sok helyen járt már e miatt (bőrgyógyász, kozmetikus) sok mindent kipróbált már a kezelésére érdemleges/kielégítő javulás nélkül.

A megfelelő, eredményes kezelés elérésére szükséges a probléma/problémák komplex, természetgyógyász alapokon nyugvó, holisztikus szemlélete. Bizonyos belgyógyászati problémák egyik első tünete lehet a bőrtünet, elég csak az egyensúly kis megbomlása hozzá. Ugyanakkor a lelki harmónia hasonló egyensúlytalansága szintén bőrtüneteket, illetve testi tüneteket is produkálhat.

(Lásd még TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT, BACH VIRÁG TERÁPIA.)

Mindezek figyelembevételét teszi lehetővé az Orvosi Kozmetikában meglévő háttér: képzett, hozzáértő és nagy odafigyeléssel dolgozó kozmetikusok munkája mellett az orvosi-természetgyógyászati gondolkodásmód.

A konzultáció fő kérdéskörei:

 

A háttérben lévő, kiváltó okként meggyanúsítható folyamatok, pl. az emésztés, folyadékfogyasztás, lelki folyamatok…otthoni ápolás optimális beállítása, folyamatosan frissítve az adott helyzetekben, előkészítés a kozmetikai kezelésre kozmetikai kezelések.

Ezzel felöleljük az összes kérdéskört, melyek figyelembevétele szükséges a holisztikus gyógyuláshoz. Mindezeket részletesen végigvenni hosszú idő, pontosan emiatt lehet az első konzultáció akár egy óránál is hosszabb.

 

 

 

Igen fontos az együttműködés (Beteg/Vendég és kozmetikus-orvos-természetgyógyász között); az állapotfüggő, rendszeres kontroll; a megbeszéltek folyamatos betartása a gyógyulás után is – hiszen ez teszi lehetővé a kialakult állapot folyamatos megtartását.

Ugyanakkor a legfontosabb mindig a Beteg/Vendég hozzáállása: csak akkor lehetséges gyorsan és a háttérben álló problémákkal párhuzamosan megszüntetni a bőrpanaszokat, ha megtesznek mindent (nagy odafigyelés, akaraterő, rendszeres ápolás, stb…).

NAGYON FONTOS EGY TANÁCSADÁS ELŐTT FELKÉSZÜLNI,

MIT KELL ELŐTTE TENNI, ELHOZNI…

  • Hozza el használatos kozmetikumait, gyógyszereit, táplálék kiegészítőket, vitaminokat – magukat a szereket, flakonokat, tégelyeket, stb. –                                mindezek hatása kimérhető!
  • Kérem, hozza el minden laborleletét, zárójelentését is.
  • Igyon meg előtte fél-egy órával egy pohár vizet.
  •  Gondolja át mik állhatnak panaszai hátterében? mik javítottak/rontottak a helyzeten? —–   a részleteket egyeztetni fogjuk.
  • Amennyiben tervezi a részvételt egy tanácsadáson, ne vegyen kozmetikumokat és táplálék kiegészítőket, vitaminokat!

   SZERETETTEL VÁROM        Dr. Lieber Andrea