Állapotfelméréseink

AZ ORVOS-TERMÉSZETGYÓGYÁSZATRÓL

Mindenki szeretne igazán egészséges lenni. De mit is jelent ez a szó?
Természetesen nem csak a betegségek hiányát. Az egészség egyensúlyt jelent önmagunkban (testi-lelki-szellemi), kapcsolatainkban, környezetünkben. Igazán mélyről táplált erő- és kedélyegyensúlyt jelent és ennek központi forrása bennünk van.

Természetesen sok esetben talán gyorsabbnak, egyszerűbbnek tűnik a modern gyógyászat alkalmazása. Különösen akut esetekben, súlyos testi elváltozások és életveszélyes állapotok kezelésénél vagy invazív beavatkozást igénylő helyzeteknél célravezető az allopátia használata. De még ilyenkor is hasznos, kiegészítő terápiaként a természetgyógyászati módszereket alkalmazni. Különösképpen, ha a betegségek kiváltó okait is szeretnénk megszüntetni.

Ha pedig egészségünket megőrizni szeretnénk, talán a természetgyógyászat az egyedül számba vehető lehetőségünk.

A testi tünetek a betegségek megjelenésének legvégső állomása, így ésszerűbb egy korábbi fázisban helyreállítani a megbillent egyensúlyt, vagy megőrizni a fennálló harmóniát (testalkat, életkor, betegséghajlamok, környezet, élethelyzetek függvényében). Ehhez olyan eljárások szükségesek, melyek alapvetően az összefüggésekre, rezgésekre, okokra figyelnek.

A természetgyógyászat lehetőséget ad saját gyógyító erőink aktiválására, mely az egyedüli oki terápia az egyensúlyvesztések túlnyomó többségében. Különösen nagy hangsúly van a lelki harmónián, hiszen ennek megléte nélkül nincs egészség, kiegyensúlyozottság.

Az anyagelvűségben megrekedt orvostudományban már változik az egyoldalú felfogás – ma már tudományosan is megalapozott a természetgyógyászat, nem csak régi korok ösztönszerű meglátásait jelenti. Az orvos-természetgyógyász képzettsége természetesen mindkét szemléletet ötvözi.

A természetgyógyászat ágai közül választhatunk problémáink, egyéniségünk, lehetőségünk szerint. Az igazán fontos azonban az elhatározottság helyzetünk megoldására, állapotunk javítására illetve egészségünk megőrzésére.

Az orvos-természetgyógyász személye nagy segítség a cél elérésében, így mindenképpen számunkra hiteles, megbízható, szimpatikus terapeuta szükséges hozzá.