Vissza a természethez!

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a természet kincseinek újbóli felfedezése – az élet minden területén. A medicina és a kozmetika területei sem kivételek.

gyógynövényekben a természet gyógyító ősereje rejlik.

Hatóanyagaik megfelelő szakmai tudással mellékhatás nélkül, határozott, gyors eredménnyel, természetesen alkalmazhatók.

 

Növényi alapanyagú kozmetikumok használatának célja, hogy a szervezetnek természet adta gyógyulási, megújulási törekvését támogassa és ébren tartsa. Áldásos hatásukba vetett bizalom manapság már tudományosan, biokémiailag is bizonyított: a különböző gyógynövények hatóanyagai kimutatottak, felhasználásuk létjogosultsága igazolható.

 

Kifejezetten jelentős eredményeket kapunk, mert olyan termékeket használunk, ahol ötvözik a hagyományos természetes kozmetikumokat a legfejlettebb technológiával és kutatással, egyedi termékeket alkotva.

 

 

 

Mi a gyógynövények jelentős előnye a szintetikus ill. egyéb hatóanyagokkal szemben?

  • a bőr természetes hatóanyagaikat felismeri és egyszerűen beépítheti
  • a teljes növényt megtaláljuk a készítményekben, így a hatásuk erőteljesebb és természetesebb, mint az egyenként bevitt összetevők esetén lenne
  • a kozmetikumok mindegyike (ampullák, krémek, zselék) nagy tisztaságú gyógynövénykivonat.                  
NÉZZÜNK PÉLDÁKAT: mit és mire használhatunk a természetből?
Bodza (Sambucus nigra)

Hatóanyagai:

P vitamin (rutin): a kollagén szintézishez, a C-vitamin felszívódásához, aktivizálásához szükséges, C vitamin, flavonoid, nyálka, flavonoidok.

Alkalmazása,hatásai: érett bőrre, vitaminos, regeneráló kezelésekben, hidratáló, selymesítő. Hyaluronidase enzim hatás csökkentése – bőr általános állapotának, ellenálló képességének javítása minden bőrtípusnál.

 

 

csalan

Csalán (Urtica)

Hatóanyagai:

növényi fehérjék (aminosavak,enzimek), hisztamin és kolin származékok, bázikus karakterű pH 7, allergizáló kovasav szemcsék leszűrve.

Alkalmazás, hatásai: vérbőség fokozás, anyagcsere fokozás.