Európában és a többi kontinens legtöbb országában a homeopátia laikusok és orvosok által egyre ismertebb, elismertebb és egyre gyakrabban alkalmazott módszerként a gyógyítás szervesen integrálódott része.

A homeopátia holisztikus gyógymód, tehát a páciens egész szervezetét kezeljük: minden panaszával, tünetével és reakcióival együtt gyógyítjuk testi és lelki és energetikai szinten. Talán elsőre furcsának hangzik, de a beteget kezeljük és nem a betegséget!

 

 

 

A jól kiválasztott homeopátiás gyógyszer a páciens szervezetének öngyógyító erőit aktivizálásával ad lehetőséget a gyógyulásra: stimulálják és normalizálják a megzavart működést.

 

 

 

 

FONTOS!

Sokszor ezért mondják, hogy „A szer nem is a hat!”: ha a barátnőnk torokfájására jó volt,                                                                                                            csak igen kis esélye van, hogy Önnek is jó lesz!

 

Természetesen fontos a probléma mibenléte –tehát szükséges a klinikai diagnózis! – hiszen ki kell zárni az esetleg feltétlenül nyugati/allopátiás orvoslás módszereivel kezelendő betegségeket. Pl. vakbélgyulladás miatti hasfájás esetén szükség lehet sebészeti beavatkozásra. Természetesen a gyógyulást ilyenkor is nagyban segíthetik a homeopátiás szerek! Bármely más betegség esetén csak homeopátia használata is megfelelő –kérjük homeopata orvos segítségét!

Ennél fontosabbak a betegség tulajdonságai – azonos betegségek sokféle tünetet és panaszt hozhatnak elő. Pl. torokfájásnál lehet gombócérzés, kisugározhat a fájdalom, lehet sötét lilás színű a garat, bedugulhat mellé az orr stb.

A legfontosabb mégis a beteg ember, az összképe – minden rezdülésével együtt– mindenki másképpen betegeskedik. Pl. nyűgös és vigasztalni kell, hagyjuk inkább egyedül szenvedni, hideg levegőre javul stb.

MIÉRT ÉRDEMES HASZNÁLNI A HOMEOPÁTIÁS GYÓGYSZEREKET? MIBEN SEGÍTHET IGAZÁBÓL A HOMEOPÁTIA?

Akut betegségek kevésbé erősen fejlődnek ki, a gyógyulás természetes, gyorsabban és teljesen meggyógyulunk.

Krónikus betegségekben (ha nincsenek maradandó anatómiai károsodások) nemcsak a panaszmentesség érhető el, hanem valódi gyógyulásra is van lehetőség.

A homeopátiát szelíd gyógymódnak is nevezik, de tudni kell, hogy csak a homeopátia alapelveinek ismerete és szakmai szabályainak betartása mellett lesz a kezelés mellékhatás mentes és eredményes. Természetesen együtt alkalmazható más gyógyszerekkel, sőt sokszor együtt is kell alkalmazni őket (pl. vérnyomás csökkentőket tilos saját elhatározásból, kontroll és kezelőorvosi vélemény nélkül elhagyni)!

A homeopátiás gyógyszerek hatása nem kémiai hatáson alapszik! Az ismeretek hiánya miatt támadják is (és ami sajnálatosabb: nem használják ki a lehetőséget a gyógyulásra!), pedig pl. nem zavarja őket és használják a rádiótelefont: itt sincs hatóanyag! Biológiai hatás kialakulhat fizikai folyamatok alapján is… Itt pedig a jól megválasztott homeopátiás szerrel kialakul a biológiai hatás: nem csoda – nem placebo , hanem gyógyulás és segítség az egészségesebb életért.  Abban az esetben, ha sokszor szedünk homeopátiát és ezzel sokszor erősítjük öngyógyító erőinket, akkor egyre erősebbek és egészségesebbek leszünk.