NATURKOZMETIKUMOK -NATURKOZMETIKA

Ami a bőrünkre kerül közvetlenül érintkezik a szervezetünkkel is!

Ma már köztudott, hogy a szépségápolásban olyan szintetikus anyagokat találhatunk (pl. konzerválószerek, emulgeáló szerek), amelyek nem csak a bőrt, de az egész szervezetet is veszélyeztethetik. Az is kiderült, hogy a vegyészek által megalkotott természetazonos anyagok sem egészen úgy viselkednek, mint a növények természetes hatóanyagai.

 

Mit nevezünk naturkozmetikumoknak?

Pont a fentiek miatt fontos, hogy az ilyen természetes kozmetikumok szintetikus anyagok helyett

természetes alapanyagokat, növényi olajakat, viaszokat, kivonatokat, állati termékeket (tej, zsír, méhviasz),

valamint ásványi anyagokat használnak

és nem tesznek szintetikus színanyagokat, allergizáló illatanyagokat, emulgálószereket, szilikonokat, paraffint

és más ásványolaj-származékokat a készítményeikbe valamint csak természetes konzerváló anyagokat és eljárásokat alkalmaznak.

 

 

 

Ehhez képest milyenek a biokozmetikumok?

Biokozmetikum az a natúrkozmetikum, melyben túlnyomó többségben ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagok találhatók.

Miért drágábbak ezek a minőségi termékek?

Azért, mert a biokozmetikumoknak szigorú feltételrendszernek kell megfelelniük.

A biokozmetikumok növényi alapanyagait ellenőrzött bio- vagy ökológiai gazdálkodásban termesztik. A biogazdálkodás olyan környezetkímélő és megújító gazdálkodás, amely rendszeres ellenőrzés mellett zajlik. A növénytermesztés során tilos a műtrágyák, szintetikus növényvédő szerek, vegyszerek, hormonok (pl.hozamfokozók) használata, génmódosított szervezetek alkalmazása. Ezek helyett a már több évszázada kitapasztalt vagy újfajta, de környezetkímélő biológiai módszereket használják.

Az ökológiai módszerek alkalmazásával a talajban a szervesanyagok utánpótlása is természetes anyagokkal történik. Ezáltal a talaj gazdag ásványi sókban és nyomelemekben, ezért a bio termesztésű növények, zöldségek, gyümölcsök beltartalmi értékei messze felülmúlják a vegyszeres termesztésű társaikét. Ennek köszönhetően a bionövényekből készült kozmetikumok egészségesek, sokkal intenzívebb és kedvezőbb hatású hatóanyagokkal rendelkeznek a mesterségesen előállított kozmetikumokkal szemben.

A bionál is van azonban magasabb minőség!

Ez a BIODINAMIKUS, mely Magyarországon még kevéssé ismert.

Erről a különlegességről (amely először nálunk volt igénybe vehető!) részletesen a „Martina Gebhardt” kozmetikumok leírásánál olvashat!

Hiszünk abban, hogy a felsorolt természetes kozmetikumoknál a következők teljesülnek

  • A gyógynövényekben a természet gyógyító ősereje rejlik
  • A természetes összetevők a szervezetnek természet adta gyógyulási, megújulási törekvését támogatja és ébren is tartja
  •  alkotórészek harmonikus összjátéka különlegesen érvényesül
  • Áldásos hatásukba vetett bizalom manapság már tudományosan, biokémiailag is bizonyított: a különböző hatóanyagok kimutatottak, felhasználásuk létjogosultsága igazolható
  • Hatóanyagaik megfelelő szakmai tudással mellékhatás nélkül, határozott, gyors eredménnyel, természetesen alkalmazhatók.