Szőrtelenítés

Többféle szőrtelenítési eljárás létezik. Nézzük, milyenek:

 

Szőrtelenítő krémek:  könnyen és kényelmesen használhatók  <——->  erősen lúgos kémhatásuk károsíthatja a bőrt, allergizálnak és irritálnak, a szőrszálak vastagodnak és hosszabbodnak, hatása nagyon rövid.

Borotválás: kényelmes és gyors <——-> a szálak megerősödnek, gyakori a benövés és gyulladás.

Epilálógépek: lassú és fájdalmas, hosszan tartó eredmény <———> visszeresség, cukorbetegség, szőrnövési rendellenesség esetén nem ajánlott.

Gyantázás: gyors, hosszú távú eredmény <——-> betörhetnek a szálak, allergizálás, bőrirritáció.

„Végleges szőrtelenítés”: ilyen sajnos nem létezik, de amennyiben a műveletnek nincs akadálya – megbízható szakembert keressünk és kérjünk próbakezelést!-, már néhány kezelés után látványos eredményt kaphatunk.

Orvosi Kozmetika: Figyelmükbe ajánljuk az általunk alkalmazott módszereket, mert itt, a megfelelő szőrtelenítési hatásfokkal együtt, teljesülhet minden elvárásuk (kevés kellemetlenség, hosszan tartó eredmény, kis költség + bőrápolás) !

 

FONTOS: Akinek érzékeny a bőre, esetleg belgyógyászati vagy bőrproblémája van, kérje szakember tanácsát! Pl. szőrnövési rendellenesség (gyulladások, szőrszálak benövése), visszeresség, cukorbetegség, szőrtüszőgyulladás indokolja a nagyobb körültekintést. Tinédzserek esetében a hormonháztartás rendeződéséig csak a szőkítés ajánlott.